Przyjęcia do świetlicy

Rozpoczynamy nowy rok szkolny 2020/2021 w naszej placówce z uwzględnieniem ograniczeń i zaleceń związanych z pandemią. Informujemy, że trwa rekrutacja dzieci i młodzieży do świetlicy. Zapisy w biurze Stowarzyszenia przy ul. Mickiewicza 5 w Zabłudowie do końca tygodnia (4 września).

Karty zgłoszenia są wyłożone w holu, po wypełnieniu prosimy je wrzucić do skrzynki przy drzwiach do świetlicy. Informacje na miejscu w biurze 2 września w godz. 10.00 - 14.00.

Zapraszamy również do kontaktu poprzez maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. O wynikach rekrutacji rodzice lub opiekunowie zostaną poinformowani telefonicznie. Świetlica osiedlowo – środowiskowa z elementami socjoterapii w Zabłudowie rozpoczęła swoją działalność w kwietniu 2013 r. Prowadzona jest przez Stowarzyszenie Społeczno – Edukacyjne „Panorama” przy współpracy MOAK w Zabłudowie. Adresowana jest do dzieci i młodzieży w wieku 7 – 16 lat z terenu Gminy Zabłudów i jest placówką ogólnodostępną. Służy dzieciom i młodzieży szukającym wsparcia, pomocy oraz bezpiecznego i atrakcyjnego miejsca do spędzania czasu wolnego w gronie przyjaciół oraz w przyjaznej atmosferze.

Do świetlicy w pierwszej kolejności przyjmowane będą dzieci będące w szczególnie trudnej sytuacji rodzinnej i wychowawczej lub z rodzin o trudnej sytuacji materialno-bytowej oraz dzieci o specjalnych potrzebach edukacyjnych. W ofercie zapewniamy zajęcia opiekuńczo - wychowawcze jak też pomoc specjalistyczną w formie zajęć socjoterapeutycznych obecnie zwanych zajęciami rozwijającymi kompetencje społeczno - emocjonalne.

Kategoria: