Nocne kodowanie i programowanie w "Panoramie"

Nocne kodowanie i programowanie w "Panoramie" to 5 godzinne spotkanie adresowane do 30 wychowanków Świetlicy osiedlowo - środowiskowej prowadzonej przez nasze Stowarzyszenie, a więc dzieci i młodzieży do 16 roku życia z terenu Gminy Zabłudów, ale też starszego rodzeństwa i absolwentów naszej placówki zorganizowane z okazji Europejskiego Tygodnia Kodowania. 6 października w godz. 16.00 - 21.00 chcemy zorganizować w formie stoisk prezentacje różnych działań i aktywności związanych z programowaniem: kodowanie na dywanie czyli zabawy dla najmłodszych z wykorzystaniem maty, kolorowych kubeczków, krążków ruchu, cyfr, piktogramów, programowanie tras dla Ozobotów, aplikacja Bit by bit, Scratch Junior i Scratch, wykorzystanie gry Scottie Go! ale również zakodowanie muzyki i odkodowanie oraz zagranie na "tęczowych instrumentach". Zajęcia poprowadzą członkowie i sympatycy naszego Stowarzyszenia: nauczyciele informatyki, edukacji wczesnoszkolnej, muzyki oraz wychowawcy naszej świetlicy.

Rozbudzone zainteresowania podczas nocnego programowania będziemy rozwijać w czasie zajęć w naszej świetlicy "Panorama".

Kategoria: