Grant w wysokości 400 EUR na dofinansowanie wydarzenia „Hello Programming World”

Stowarzyszenie Społeczno – Edukacyjne „Panorama” w Zabłudowie otrzymało grant w wysokości 400E UR na dofinansowanie wydarzenia „Hello Programming World” w ramach inicjatywy Meet and Code 2019 – Europejskiego Tygodnia Kodowania i we współpracy z nauczycielami Szkoły Podstawowej im. F. Karpińskiego Zespół Szkolno-Przedszkolny w Zabłudowie przeprowadzi w szkole warsztaty w dniu 17 września 2019 r., podczas których m. in. zostaną wykorzystane roboty Photony oraz gra edukacyjna „Scottie Go!”.
Sponsorem inicjatywy jest SAP 4 Good, a partnerem Fundacja TechSoup Polska.

Zapraszamy zainteresowanych uczniów w czwartek 17 października 2019 r. w godz. 14.30 – 18.00 na małą salę gimnastyczną. Aby wziąć udział w wydarzeniu, należy dostarczyć podpisaną przez rodziców lub opiekunów zgodę (dostępne w biurze Stowarzyszenia przy ul. Mickiewicza 5 w środę 16 października 2019 r. w godz. 12.30 – 18.00, w szkole u Pani Marty Roguckiej i Pana Roberta Jankowskiego lub bezpośrednio w dniu wydarzenia u organizatorów).

Kategoria: