Stowarzyszenie Społeczno – Edukacyjne „Panorama” w Zabłudowie po raz kolejny otrzymało grant w wysokości 400EUR

Stowarzyszenie Społeczno – Edukacyjne „Panorama” w Zabłudowie po raz kolejny  otrzymało grant w wysokości 400EUR w ramach inicjatywy Meet and Code 2021 – Europejskiego Tygodnia Kodowania na dofinansowanie wydarzenia „Scottie, Go to Panorama!”.

Sponsorem inicjatywy jest SAP4Good, a partnerem Fundacja Techsoup Polska.

W tym roku ponownie ze względu na pandemię można było aplikować na dofinansowanie wydarzeń organizowanych wyłącznie online.

W ramach Meet and Code 2021 zorganizowaliśmy w dniach 22 i 29 października warsztaty online dla 20 uczniów ze Szkoły Podstawowej w Zabłudowie. Przeprowadziliśmy w aplikacji Teams 2 spotkania online w grupach, podczas których dzieci poznały podstawy programowania w aplikacji Scottie, Go! i tworzenia zadań w programie Scottie, Go Dojo. Uczestnicy warsztatów otrzymali roczny dostęp do kreatora zadań Scottie, Go Dojo. Dzięki dofinansowaniu w ramach otrzymanego grantu zakupiono również zestawy gry Scottie, Go! które z połączeniu  z aplikacją będą wykorzystywane podczas zajęć stacjonarnych.

@meetandcode - tu znajdziecie więcej na temat całego wydarzenia!